Zelf je eigen wasmiddel maken, goedkoop en makkelijk!

Louise de Graaf


Leestijd: < 1 minuut

 

Wasmiddel maken. Het is eigenlijk heel simpel, 2 ingrediënten, roeren en klaar. Voor witte was kan je nog wat baking soda toevoegen. Dus een reden om het eens zelf te proberen en heel goedkoop je eigen wasmiddel te maken.

 

Wat heb je nodig om zelf wasmiddel te maken?

Om zelf wasmiddel te maken heb je zeep nodig en heet/kokend water. Een pan, rasp en een lepel. Mocht je het wasmiddel in een opbergflacon willen doen dan is een trechter ook nog wel handig.

Voor zeep kan je bijvoorbeeld huishoudzeep van De Traay gebruiken of zeepvlokken, dat scheelt raspen.

Rasp de zeek en doe het in een pan. Voeg heet water erbij en roer het goed door elkaar. Laat het dan zeker 24 uur afkoelen. Als dat voorbij is roer het dan goed door. Je zult het wel wat moeten loskloppen. Wil je het in een flacon doen om te bewaren bij je wasmachine, dan is een trechter om het er in te gieten een handig hulpmiddel. Anders is het zo knoeien.

Nu heb je eigen wasmiddel gemaakt. Dit kan je voor elke was gebruiken. Een tip, heb je witte was, doe er dan een beetje zuiveringszout (bakingsoda) bij, dan zal je was weer lekker wit worden. Alweer een stukje zelfvoorzienend! Nog meer handige tips nodig?

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment